- CATS
- Posts
- CATS #55: Bitcoin trece de $110.000
CATS #55: Bitcoin trece de $110.000
Multe alts-uri cresc acum cu peste 10%, dar $EGLD inca e timid. Nu am uitat vremurile cand Elrond facea front-running la piata in bull runs.



Bitcoin la all-time high
Revenire spectaculoasa: In ciuda incertitudinii din piete, bitcoinul face o miscare spectaculoasa si sparge rezistenta de la $108.000 fara a se uita, deocamdata, inapoi. Ramane de vazut cum va inchide pe graficul weekly.
De ce conteaza: Tot mai multe companii au inceput sa acumuleze bitcoin ducand supply-ul de pe exchange-uri la minime nemaintalnite din 2017. Cum pretul este un raport intre cerere si oferta, atat timp cat cererea crestere si oferta scade, pretul va avea o singura directie.
EGLD! DO something!
Cresteri temperate: Multe alts-uri cresc acum cu peste 10%, dar $EGLD inca e timid. Nu am uitat vremurile cand Elrond facea front-running la piata in bull runs.
De ce conteaza: Pentru ca multi romani inca sunt investiti in $EGLD si in ceea ce priveste L1s, pricing-ul e un feature cheie pentru a atrage si mai multi cumparatori.

OpenAI lanseaza Codex
Coding made easy: daca pana acum credeai ca poti coda singur, fara skills, doar cu ajutorul unui prompt, in curand vei putea avea propria echipa de developer.
De ce conteaza: Ca non-developer mereu am fost fascinat de ce pot acestia sa creeze. Ideea ca pot invata sa folosesc AI si practic sa devin un semi-developer e wow. Sa poata cineva fara cunostiinte sa aiba o echipa intreaga de developeri deschida usa spre posibilitati imense.
CEO-ul de la Duolingo despre scoala in era AI
Educatie in plina transformare: vorbim despre necesitatea ca educatia sa evolueze de ani de zile. Tehnologia ne forteaza sa ne o facem.
De ce conteaza: fac un pronostic. Tarile care vor implementa inteligenta artificiala cel mai repede in procesul educational sunt cele care vor inova cel mai repede iar asta, implicit, va genera crestere economice mult mai mari in acele tari. Inechitatea se va adanci, dar nu din cauza fondurilor alocate ci datorita deschiderii spre tehnologie.

OpenAI cumpara compania de AI devices a lui Jony Ive
Big name: Jony Ive, cel care a fost chief designer pentru Iphone-uri in vremurile bune este cel mai mare nume din design-ul industrial. Are si o carte foarte buna. Stirea nu e ca au cumparat compania ci ca l-au achizitionat pe Jony.
De ce conteaza: multe incercari au fost pentru a se construi device-uri care functioneaza in mod nativ cu inteligenta artificiala. Nimic nu a prins pana acum. Vedem ce iese din acest parteneriat exploziv care poate pune in pericol telefoanele mobile asa cum le stim astazi.
EPIC GAMES castiga batalia cu Apple
Revenire dupa 5 ani: Fortnite, mult-indragitul joc, poate fi din nou gasit in Apple Store dupa cinci ani de lupte in justitie.
De ce conteaza: Faptul ca Apple a fost obligata sa puna jocul in store e un semn ca marile corporatii nu fac doar ce vor ele numai pentru ca au monopol si isi permit.

10Y bonds la peste 4.50%
Mare lupta: se da in jurul nivelului psihologic de 4.5%, iar actuale tendinta nu il poate face fericit pe Trump.
De ce conteaza: Pentru continuarea traseului bullish atat la stocks cat si la crypto, e nevoie de o scadere a 10Y bonds.
O revenire spectaculoasa pentru S&P 500
Sperietura: din aprilie odata cu tarifele pare de domeniul trecutului. Asistam la cea mai violenta revenire de foarte multi ani incoace. Chiar si V-ul din pandemie a fost mai “domestic”
De ce conteaza: Cat va mai rezista smart money pe margine? Actualul run e condus de retail. Daca smart money cedeaza si da drumu la capital in piata e doar o chestiune de timp pana cand SPX si toata bursa americana vor face all time-high.
Castigatorii zilei pe bursa din Romania: Purcari, Premier Energy, TeraPlast si Antibiotice.
Purcari a crescut pe fondul stirii despre cei de la Maspex care ar dori preluarea unei pozitii de control la Purcari la pretul de 21 de lei pe actiune.
Premier Energy a anuntat un profit de 28 de milioane de euro pentru cel de-al doilea trimestru; asta dupa ce pe Q1 s-au raportat pierde de 5.8 milioane de euro.

Cum ti s-a parut newsletter-ul de astazi? |
Disclaimer: Tot ceea ce scriem in newsletter este o radiografie a industriei asa cum o vedem noi, prin prisma informatiilor care sunt publice. Nu suntem in masura sa dam sfaturi investitionale nimanui, prin urmare ceea ce faci cu propriul capital este o decizie personala.
Reply